I filmen kan man se hur 23-åringen stampar på pojkens huvud.

I filmen kan man se hur 23-åringen stampar på pojkens huvud. Foto: Mostphotos.com/Polisen

14-åring misshandlad efter försvunnen drogleverans

Nu åtalas en 23-åring för grov misshandel och olaga hot

ESLÖV.

En 14-årig pojke från Eslöv misstänks ha använts som drogkurir. När en leverans försvann blev pojken skyldig en 23-åring 5 000 kronor, en skuld som utkrävdes genom hot och misshandel. Nu åtalas 23-åringen.

Efter den uteblivna drogleveransen har 23-åringen hotat både pojken och hans föräldrar. Den 8 oktober körde han bil in på skolgården där pojken går, så att pojken tvingades springa in på skolan för att skydda sig. Enligt åklagaren måste agerandet förstås som ett hot om en brottslig gärning och händelsen rubriceras därför som olaga hot.

Dagen efter, den 9 oktober, blev pojken misshandlad av 23-åringen vid järnvägsstationen i Eslöv. En person filmade händelsen och filmen används som bevis av polisen. Pojken fick motta flera knytnävsslag i ansiktet och på kroppen så att han föll till marken, därefter stampade 23-åringen honom hårt i huvudet. Detta resulterade i smärta på näsan, näsblod, skrapsår i ansiktet och en bula i pannan. Åklagaren menar att misshandeln mot pojken ska anses som grov med tanke på offrets låga ålder och att 23-åringen visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att stampa på hans huvud när han låg ner.

23-åringen åtalas nu vid Lunds tingsrätt för grov misshandel och olaga hot. Han åtalas även för ett annat fall av misshandel av en kvinna som han haft en relation till, fyra fall av olaga hot, skadegörelse samt olovlig körning. Den tilltalade förnekar samtliga brott.

Publicerad 07 November 2018 13:23