Arkivfoto: Anja Degerholm

Workshop om hur anrik marknad ska möta framtiden

"Vill göra marknaden så attraktiv som möjligt för besökarna"

HÖRBY.

Hur kan Hörby marknad bli ännu bättre och attraktivare? Det undrar ledningen för marknaden som bjuder in till en workshop på kommunhuset den 21 november.

– Det pågår ett ständigt förändringsarbete kring våra stora evenemang och vi gör regelbundet undersökningar bland besökarna. Det är för att alla ska känna sig delaktiga, det är för besökarna vi gör marknaden, säger Emma Sander som är marknadsansvarig på Hörby kommun.

Därför efterlyser man nu medborgarnas åsikter. Det kan till exempel handla om vilka knallar som ska finnas på marknaden. Det finns närmare 800 platser och det brukar vara mellan 400 och 450 försäljare på plats, som ofta har mer än en plats var.

– Vi vill gärna ha en bredd bland försäljarna så att marknaden blir attraktiv gentemot besökarna. Det ska inte bara vara kläder eller leksaker. Men vad det ska finnas vill vi gärna höra, säger Emma Sander.

En ökad konkurrens med fler stora evenemang i Skåne är en annan anledning till att dra igång ett förändringsarbete.

– Det behöver inte betyda stora förändringar, det kan vara små förändringar som görs över lång tid. Hörby marknad har funnits i över 200 år och vi vill bevara den traditionella marknaden, men även förnya den.

– Förra året började vi med en scen på torget. Ska den finnas kvar? Eller finns det något annat som önskas? Vi vill ha in så många synpunkter som möjligt, säger Emma Sander.

Missa inte!

Workshop om framtiden för Hörby marknad, onsdagen den 21 november klockan 18–20 på kommunhuset. Det bjuds på marknadsmunkar och kaffe.

Anmälan senast den 14 november till horby.marknad@horby.se.

Publicerad 05 November 2018 08:46