Bahareh Andersson jobbar som chef för integration och familjestöd i Hörby.

Bahareh Andersson jobbar som chef för integration och familjestöd i Hörby. Foto. Privat

Kommunhuset kärleksbombat efter nazistattack

"Känns otroligt fint efter allt det hatiska"

HÖRBY. "Mer kärlek till Hörby" så löd budskapet som under måndagen skrevs på Prideflaggor och sattes utanför kommunhuset i Hörby. Kärleksbombningen kom som ett svar på Nordisk motståndsrörelses senaste attack mot kommunhuset.

– Det kändes fantastiskt fint efter allt det hatiska. Tyvärr fick de inte vara kvar särskilt länge, vilket gör mig sjukt besviken, säger Bahareh Andersson, chef för integration och familjestöd i Hörby.

Det var för några veckor sedan som entrén på kommunhuset i Hörby spärrades av med NMRs banderoller. En A4 med texten VARNING – I denna byggnad jobbar folkförrädare, hade samtidigt satts upp på dörren.

För ett par veckor sedan spärrade Nordisk motståndsrörelse av kommunhuset och lämnade hatiska meddelanden på dörren.

För ett par veckor sedan spärrade Nordisk motståndsrörelse av kommunhuset och lämnade hatiska meddelanden på dörren. Foto. Privat

– Det var fruktansvärt hatiskt och hotfullt. De skrev att vi var folkförrädare, ryggradslösa, korrupta människor som hävdar att vi för folkets talan, berättar Bahareh Anderssonm.

Under sina år som kommunal tjänsteman har hon varit med om flera liknande incidenter.

– NMR är starka i byn. De har vid flera tillfällen manifesterat både i centrum och utanför kommunhuset och i samband med Pride förra året halade de vår flagga, brände den och skrev att de skulle rädda Hörby från den psykiska sjukdom som de anser att homosexualitet är, berättar hon.

Vid flera tillfällen har Bahareh själv hotats och trakasserats på byn.

– Jag är ett välkänt ansikte i kommunen och arbetar med kontroversiella frågor. De vet vad jag står för och att jag kommer aldrig hålla min mun när de gäller att kämpa för allas lika värde.

Som en del av sitt arbete håller Bahareh just nu på att utbilda socialförvaltningen i HBTQ-frågor. Hon har även beställt en hel hög prideflaggor som framöver ska pryda avdelningen.

– Alla som vill och vågar kommer få en flagga att ha på sitt skrivbord eller vid sin dörr.

Flaggorna som under måndagen placerats i blomsterkorgarna utanför kommunhuset stod dock inte Bahareh eller kommunen för.

– Vi vet inte vem som placerat dem där, men det var väldigt fint och uppskattat. Tyvärr var det någon som "städade" bort dem redan vid lunchtid, vilket gör mig otroligt ledsen och besviken. Man hade ju kunnat låta dem stå där åtminstone någon dag, säger hon.

Foto. Privat

Publicerad 30 October 2018 10:14