Foto. Mostphotos.com

Polis greps för misshandel på fest – nu läggs utredningen ner

Bevisen talar emot att skadorna uppstått genom våld

ESLÖV. Den polis som i helgen misstänktes för att ha misshandlat en kvinna under en bröllopsfest i Eslöv frias nu från alla misstankar.

Det var natten till söndag som en man med högt uppsatt position inom polisen anhölls misstänkt för att ha misshandlat en kvinna på en fest.

Kvinnan skulle enligt flera vittnen ha blivit slagen i ansiktet och fått svåra skador. Bland annat förekom uppgifter om ska hennes tänder slagits ut och hennes näsa brutits.

Nu läggs dock utredningen ner då både den misstänkte mannen och kvinnan redogjort för liknande händelseförlopp och där uppgifterna inte talar för att kvinnans skador uppkommit genom varken uppsåtligt eller oaktsamt våld från annan.

"Målsäganden och den tidigare misstänkte har under utredningen vid flera tillfällen lämnat uppgifter om händelseförloppet som till stora delar överensstämmer med varandra. Det har inte utifrån de uppgifterna och förhör med vittnen och övriga uppgifter i utredningen gått att visa att skadorna som målsäganden uppvisat har uppkommit genom varken uppsåtligt eller oaktsamt våld från annan och därför ska förundersökningen läggas ned.”, skriver åklagaren i sitt beslut.

Publicerad 18 October 2018 00:00