Johan Eriksson.

Johan Eriksson. Foto: Pressbild/Arkiv

Kommundirektören i Hörby lämnar sitt jobb

Johan Eriksson blir kanslichef på Högskolan Kristianstad

HÖRBY.

Johan Eriksson lämnar sin tjänst som kommundirektör i Hörby den 1 februari. Efter fem år på posten går han nu vidare till jobbet som kanslichef på Högskolan Kristianstad.

– Jag har trivts väldigt bra i Hörby, men känner att det är dags för nya utmaningar, säger Johan Eriksson i ett pressmeddelande.

Han har haft tjänsten som kommunens högsta tjänsteman i fem år. Innan dess var han kommunchef i Avesta kommun och i Hässleholms kommun. De nya utmaningarna som väntar är som kanslichef på Högskolan Kristianstad.

– Naturligtvis är det tråkigt att lämna ett arbete som innehållit så många intressanta utmaningar, och inte minst alla kompetenta och trevliga människor jag arbetat och på annan sätt kommit i kontakt med. Jag vill tacka alla för ett mycket gott och givande samarbete, säger Johan Eriksson.

Kommunalrådet Susanne Meijer (S) har den senaste mandatperioden jobbat nära Johan Eriksson.

– Det är tråkigt att mista Johan som kommundirektör. Han har alltid engagerat sig och lagt ner ett oerhört stort arbete för att utveckla vår kommun. Alltid på ett professionellt och kunnigt sätt. När han nu väljer att gå vidare önskar vi honom all lycka i fortsättningen, säger Susanne Meijer.

Publicerad 18 October 2018 06:00