Stefan Borg.

Stefan Borg. Foto. Pressbild/Mostphotos.com

Stefan Borg polisanmäler kommunal tjänsteman

Renoveringskostnader skenade

HÖRBY. Stefan Borg (SD) är starkt kritisk till att kostnaden för två kommunala renoveringsprojekt skjutit i höjden. Nu väljer den tillträdande kommunstyrelseordföranden att polisanmäla den ansvarige tjänstemannen.

– Det här kan inte dröja, säger han. Det kan röra sig om trolöshet mot huvudman men det kan naturligtvis vara ren klantighet också. Det bör polisen få utreda, säger han till Svt Nyheter Skåne.

Det var under måndagsmorgonen som kommunstyrelsens arbetsutskott fick information om att kostnaden för ombyggnaden av Gullregnsgården och hyrda lokaler på Vallgatan kommer att bli mycket dyrare än väntat.

De 900 000 som var budgeterat för renoveringen är slut för längesedan. Exakt hur mycket dyrare renoveringen blir är oklart, men enligt Borg ska det handla om åtskilliga miljoner över budget.

Förutom att polisanmäla tjänstemannen för trolöshet mot huvudman vill Stefan Borg även tillsätta en extern revision för att titta närmare på hur upphandlingen gått till.

– Det är en mycket märklig hantering av hela det här ärendet. Det kanske allvarligaste i sammanhanget är att det handlar om en lokal som kommunen hyr av en privat fastighetsägare. Efter tre år kan fastighetsägaren mycket väl välja att säga upp avtalet, säger han till Svt.

Den ansvarige tjänstemannen har stängts av från sin tjänst, medan en internutredning pågår.

Publicerad 16 October 2018 15:36