Sandra Persson (vid den vänstra dörren) och brodern Erik (i bilen) lyckades ta en tredje- respektive andraplats i årets folkracecup.

Sandra Persson (vid den vänstra dörren) och brodern Erik (i bilen) lyckades ta en tredje- respektive andraplats i årets folkracecup. Arkivfoto: Anja Degerholm

Pallplatser i årets folkracecup för syskonen Persson

Erik Persson kom tvåa och Sandra Persson trea

MARIEHOLM. Lokaltidningen skrev i slutet av sommaren om syskonen Perssons framgångar i årets upplaga av Södra bilsportförbundets folkracecup. Då återstod tre deltävlingar. Nu är säsongens sista tävling körd och Erik Persson lyckades behålla sin andraplats, medan systern Sandra Persson till slut hamnade på en tredjeplats efter en del problem med bromsarna i sista tävlingen.

Den första av de tre tävlingarna kördes i Hästveda. Där lyckades Erik bli tvåa i A-finalen och ledde efter detta juniorcupen. Sandra låg trea av de totalt 17 damerna i tävlingen inför sista kvalet, men kom inte längre än några meter innan båda drivaxlarna small och hon blev stående. Det blev därmed en åttondeplats för henne.

Den näst sista deltävlingen skulle gått i Grimslöv, men blev inställd. Därmed var det på Svampabanan i Tomelilla den 29 september som allt skulle avgöras. Kvalen gick inte helt som Erik och Sandra hade tänkt sig, med bromsar som inte fungerade, drivaxlar som gick sönder och vändningar i starterna. Trots det lyckades Erik ta sig till A-final, ledde hela vägen till sista varvet och kom i mål som tvåa. Det innebär att han blev tvåa totalt i cupen. Lite snöpligt då vinnaren hade samma poäng, men lyckades knipa segern i sista deltävlingen och fick därmed stå överst på pallen.

För Sandras del präglades dagen av bromsproblem och hon missade därför A-finalen. Det blev en sjundeplats denna dag och en tredjeplats totalt i cupen. Alla första-, andra- och tredjepristagare får fria starter kommande säsong.

Publicerad 02 October 2018 06:00