Flyingeryttaren Fredrik Jönsson på hästen Cold Play under den andra rundan i den individuella finalen i hoppning vid ryttar VM i Tryon, USA. Ekipaget slutade på en 8:e plats.

Flyingeryttaren Fredrik Jönsson på hästen Cold Play under den andra rundan i den individuella finalen i hoppning vid ryttar VM i Tryon, USA. Ekipaget slutade på en 8:e plats. Foto: Pontus Lundahl/TT Ritzau Scanpix

Flyingeryttare gjorde succé i sitt första VM

Fredrik Jönsson åttonde bäst i världen

FLYINGE. Flyinges hemmaryttare Fredrik Jönsson och hästen Cold Play kan summera VM med en silvermedalj i lag och en åttonde plats individuellt.

Av
Fredrik Magnusson

Det var första gången Fredrik Jönsson tävlade i VM.

– Jag är mycket nöjd med resultatet och jag är fantastiskt nöjd med att vi tog medalj. Sedan finns det enskilda hinder som jag kanske inte är så nöjd med., säger Fredrik Jönsson till tidningen Ridsport.

Under pågående mästerskap har det kommit in bud på hästen Cold Play som Fredrik Jönsson äger tillsammans med David Ingvarsson, men några svar har Fredrik Jänsson inte lämnat.

– Jag har sagt att de får ringa på onsdag, när det här är över, säger Fredrik till Ridsport.

Fredrik Jönsson säger att han har beslutet om en eventuell försäljning helt i sina egna händer.

– Familjen Ingvarsson tycker ju att detta är jättekul också. Men när det gäller det här får man ta ett nytt beslut efter varje år och se var man är i livet.

Även Österlen ridklubbs Peder Fredricson, tidigare OS-medaljör och uppväxt i Flyinge, var med i silverlaget.

Silvermedaljen, som bärgades efter en rafflande omhoppning mot USA, var den första svenska VM-medaljen på 16 år och den andra VM-medaljen någonsin.

Sveriges Peder Fredricson och Fredrik Jönsson som tog silver tillsammans med Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann i lagfinalen i hoppning vid ryttar VM i Tryon, USA.

Sveriges Peder Fredricson och Fredrik Jönsson som tog silver tillsammans med Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann i lagfinalen i hoppning vid ryttar VM i Tryon, USA. Foto: Pontus Lundahl/TT Ritzau Scanpix

Publicerad 24 September 2018 08:48