Minus för Skånes djurpark: "En långsiktig investering"

Lund Gruppen har satsat 60 miljoner kronor

HÖÖR. Sedan Lund Gruppen tog över Skånes djurpark för drygt tre år sedan har över 60 miljoner kronor investerats. Omsättningen har ökat från 23 miljoner till 40 miljoner kronor, men resultatet ligger fortfarande på minus. Det visar årsredovisningen för 2017.

Av
Anja Degerholm

– Skånes Djurpark är en långsiktig investering och för Lund Gruppen är det en passion att utveckla parken säger Håkon Lund, koncernchef för Lund Gruppen som driver Skånes Djurpark i ett pressmeddelande.

Bland de senaste årens satsningar finns Fåret Shaun-land som invigdes sommaren 2016, förra årets stora nyhet Expedition Upp och årets tältby Camp oak. Förra året var antalet besökare 170 000 och bokslutet för 2017 visar på en omsättning på 40,2 miljoner kronor, vilket innebär ett minusresultat på 3,4 miljoner kronor.

– Våra investeringar har gett resultat och vi kan se en stor ökning av antalet besökare och vi får massor av beröm från gäster och även av upplevelsebranschen där vi förra året vann två internationella priser för de upplevelser som vi har byggt. Det är en långsiktig strategi och vi kommer fortsätta investera i upplevelser som handlar om djur, natur och äventyr. Vår ambition är att bli den bästa destinationen i Sverige för familjer upp till 12 år säger, Håkon Lund.

Publicerad 12 July 2018 09:54