Kavli vill växa i Eslöv – förvärvar stor lagerfastighet

"Vill fortsätta utveckla verksamheten i kommunen"

ESLÖV. Nyligen blev det klart att livsmedelsföretaget Kavli förvärvar Bring Frigos 46 000 kvadratmeter stora lagerfastighet i Eslöv. Företaget har de senaste åren växt kraftigt och ytterligare lagerareal ska säkra en framtida expansion på orten.

Av
Anja Degerholm

– Vi har funnits i Eslöv i snart 150 år och vill fortsätta utveckla verksamheten i kommunen. Denna investering, i kombination med möjligheten att förvärva ytterligare tomtyta i anslutning till fastigheten, säkerställer att vi fortsatt kommer kunna växa och förbli en stor arbetsgivare i kommunen, säger Gerhard Bley, VD för O. Kavli AB, i ett pressmeddelande.

Fastigheten Gurkan 2 ligger cirka två kilometer sydost om Kavlis fabrik på Järnvägsgatan i centrala Eslöv. Postföretaget Bring Frigo har tidigare haft fryslager här som nu ska byggas om till en vanlig lagerbyggnad. Totalt är fastigheten på 46 000 kvadratmeter och har en byggnadsyta på runt 10 000 kvadratmeter.

Övertagandet kommer att ske senast den 30 augusti 2019. Bring Frigo säljer fastigheten i Eslöv eftersom företaget satsar på ett logistiklager i Helsingborg.

– Mycket positivt för Eslövs livsmedelsindustri, en välkommen satsning av Kavli, kommenterar kommunalrådet Johan Andersson (S) nyheten i ett mejl till Lokaltidningen.

Publicerad 11 July 2018 06:00