Vildmarkstält ska locka fler till Skånes djurpark

"Bajskafé" och gottebutik andra nyheterna för säsongen

HÖÖR. Nyligen presenterade Skånes djurpark säsongens stora satsning – tältbyn Camp oak mitt i djurparken där gästerna ska ha nära både till naturen och djuren. Fler matningsexpeditioner, gottebutik och en ny restaurang är fler nyheter.

Av
Anja Degerholm

"Bo mitt i vildmarken och vakna upp med björnar och vargar som närmaste grannar". Så beskriver djurparken själva konceptet med Camp oak. Tältbyn består av åtta familjetält med plats för upp till sex personer och två större grupptält med plast för 15 personer.

– På Camp Oak förlängs äventyret på Skånes Djurpark med övernattning mitt i naturen och ger en riktig vildmarksupplevelse. Här vaknar nattgästerna till ljudet av fågelsång och av djurens uppvaknande i parken, säger Kasper Schumacher, vd för Skånes djurpark i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är fler matningsexpeditioner hos sälarna, björnarna och uttrarna. Närodlad och hemlagad mat är ännu en nyhet. Nyöppnade restaurangen Lägerelden erbjuder gästerna grillpaket och Bajscaféet serverar chokladkakor formade som djurbajs. I Margits gottebutik kan besökarna göra en söt nostalgitripp med karameller och klubbor i gammaldags stil. Och i "Skafferiet", en gammaldags matkällare, kan man lära mer om hur råttor och möss lever.

Publicerad 05 July 2018 06:00