Sex personer anhållna för misstänkt människorov

Misstänks även för grov misshandel och mordbrand

HÖÖR. Totalt sex personer greps under måndagskvällen och natten till tisdag med anledning av ett bråk på en mindre ort utanför Höör. Under natten meddelade polisen att en kvinna blivit misshandlad och att man utreder det hela som människorov. De sex gripna personerna anhölls under tisdagen.

Av
Sanna Hjalmarsson

Anja Degerholm

På måndagskvällen larmades polisen till en mindre ort på landsbygden utanför Höör, med anledning av en misshandel. Polisen utreder nu om det rör sig om en kidnappning.

– Vi är inne i ett tidigt skede i utredning och håller på att reda ut vad som har hänt, säger åklagaren Lina Wiktor som inte vill gå in på närmare detaljer i fallet.

Det var vid 19-tiden på måndagen som polis fick in larm om att en kvinna blivit misshandlad på en gård utanför Höör. När patrull anlände till platsen började även en friggebod brinna.

Initialt greps tre personer, en kvinna och en man misstänkta för misshandeln, men även för människorov efter uppgifter som den misshandlade kvinnan fört fram.

Polisen utreder nu händelsen som människorov med anledning av vad kvinnan har berättat i förhör och sex personer, både kvinnor och män, anhölls under tisdagen. Tre av dem är dessutom misstänkta för grov misshandel och två för mordbrand. Hur detta hänger samman är fortfarande oklart.

Vilka skador kvinnan fått är också oklart.

– Jag vet inte hur skadeläget ser ut, bara att hon fortfarande är kvar på sjukhuset, säger Lina Wiktor.

En teknisk undersökning ska ha påbörjats under tisdagen. Lina Wiktor säger att hon inte har några uppgifter om eventuella fynd på platsen.

Publicerad 08 May 2018 00:00