Eslövsföretagare deltar i entreprenörstävling

ESLÖV.

Anna Tunberg driver företaget Academic Solutions som kopplar ihop studenter med näringslivet. Nu deltar företaget i Venture Cup, en tävling för start up-företag.

Anna Tunberg startade Academic Solutions tillsammans med Fredrik Tunberg för två år sedan. Bakgrunden är att Fredrik Tunberg för några år sedan jobbade på ett litet företag i Uppsala, en stad med många studenter. När han behövde hjälp med en marknadsundersökning vände han sig till universitetet för att höra om det fanns några studenter som behövde extrajobb. Men universitet kunde inte hjälpa till.

– Fredrik och jag började diskutera det här dilemmat och jag började tänka tillbaka på min studietid och kom ihåg hur oerhört svårt det var att hitta företag att samarbeta med för få en mer praktisk koppling till det man pluggade, säger Anna Tunberg.

Då föddes idén till Academic Solutions.

I dag jobbar företaget med att koppla ihop studenter med näringslivet.

– Academic Solutions är en tjänst som skapar allmän samhällsnytta och tillväxt. Det är en tjänst som bidrar till bättre välfärd sett ur ett bredare perspektiv än en enskild produkt.

Företaget deltar i Venture Cup, en tävling som riktar sig till startups med tillväxtpotential. Academic Solutions har gått vidare till regionfinal.

Vad betyder tävlingen för ert företag?

– Framförallt söker vi finansiering, men vi söker även legitimitet på marknaden för vårt företag. Därför tänkte vi att en tävling kan vara en ypperlig chans för att testa våra vingar.

Publicerad 08 May 2018 11:41