Mordförsök: Två unga män stacks ner med kniv under storbråk

Vårdas för allvarliga skador

HÖRBY. Under lördagskvällen utbröt ett bråk på Nya Torg i Hörby. Två unga män fick föras till sjukhus med skär-och stickskador. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Strax innan klockan 20 på lördagskvällen larmades polis till Nya Torg i Hörby med anledning av ett bråk mellan flera personer. Enligt initiala uppgifter var två personer skadade.

När polis och ambulans anlände till platsen anträffades två unga män i övre tonåren med stick- och skärskador.

– De fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget uppges vara allvarligt men stabilt, säger Kim Hild, informatör på polisens ledningscentral.

Under kvällen kunde polisen lokalisera en brottsplats intill torget som spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi är nu klara på platsen och avspärrningen är upphävd. Exakt vad som hänt och hur många som bråkat går inte att säga i nuläget. Det är oklart om de båda männen gått att höra och det är viktigt att de för berätta sin version, säger Kim Hild.

Enligt uppgift till Kvällsposten ska de båda männen vara bröder 17 och 19 år gamla.

– Jag känner båda de skadade. Det är två bröder på 17 och 19 år. Båda blev huggna mitt i magen, vid naveln. Jag vet inte varför det blev bråk. Det var två killar och en tjej som gav sig på dem, utan anledning säger ett vittne till tidningen.

Det finns för närvarande ingen gripen i ärendet och polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som rört sig i området vid tidpunkten för brottet. Eventuella tips tas emot via 11414.

Publicerad 06 May 2018 07:21