Kraftig brand: "Först trodde vi att det var vårt hus"

Walid med familj bor 100 meter från brandplatsen

ESLÖV. En kraftig brand utbröt i centrala Eslöv på fredagskvällen. Inledningsvis uppmanades allmänheten att hålla sig inomhus. Senare under kvällen blåstes faran över.

Larmet om branden kom in vid 20.10-tiden. Byggnaden ligger på Repslagaregatan och är en före detta skola som stod tom vid tillfället.

– Det brinner i en byggnad, med kraftig rökutveckling som föjd, uppgav Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral kort efter larmet.

Walid El Baba bor cirka 100 meter från brandplatsen och var på väg hem med familjen i bilen när han förstod att något allvarligt hade inträffat.

– Vi såg massa brandbilar köra från Lund till Eslöv på vägen hem. Först trodde vi att det var vårt hus eller grannens, säger han.

Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus, stänga dörrar och fönster samt ventilation. Sent på fredagskvällen gick räddningstjänsten ut med ett meddelande om att faran var över.

Så sent som under natten till torsdagen förstördes en garagelänga i Eslöv vid en brand. Vad som orsakat den och fredagskvällens brand är ännu oklart. Men Walid El Baba känner sig inte trygg.

– Man blir så arg och ledsen när sånt händer i vårt lila Eslöv. Det känns inte tryggt, speciellt inte när man bor så nära.

Foto: Patrik Greycloak Nilsson

Texten uppdateras...

Publicerad 04 May 2018 00:00