Fortsatt kamp om busslinje 330

ÖSTRABY.

För två år sedan lämnade Östraby Bygdeförening in en namninsamling gällande att dra om busslinje 330 mellan Sjöbo och Hörby så att passagerare slapp gå på bussen utmed väg 13. Eftersom inget hänt sedan dess har föreningen åter kontaktat kommunen i frågan.

Östraby Bygdeförening har sedan 2016 önskat att busslinje 330 mellan Sjöbo och Hörby ska dras om så att den går genom byn, istället för att stanna på väg 13 i höjd med byn.

Anledningen är, enligt föreningen, att det är besvärligt att ta sig till hållplatsen, särskilt för äldre personer som kanske behöver göra ärenden inne i Hörby. Väggrenen är smal och vägen trafikeras av tung trafik.

"För att kunna ta bussen kan de först behöva gå upp till 2,5 km för att komma till en busshållplats. Under den promenaden tvingas de ut på den farliga riksväg 13", skriver bygdeföreningen och syftar på de äldre resenärerna.

Bygdeföreningen påtalar åter igen att man önskar att bussen istället ska gå genom byn.

"Vi kräver att kommunen snarast agerar så att bussen åter går in igenom byn. Detta måste göras skyndsamt innan något människoliv går till spillo", skriver man avslutningsvis i brevet.

Publicerad 24 April 2018 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag