Förskolepersonal kritisk till kommunens namnval

Nu kan förskolan få nytt namn – igen

ÖRTOFTA/VÄGGARP. Det var menat som en hyllning till Sveriges enda sockerbruk. Men namnet "Sockertoppen" gick inte hem hos förskolepersonalen, som hellre vill se att förskolan döps till "Växthuset".

Förutom att "Växthuset" anspelar på förskolans miljötänk, är det också ett bättre namn med tanke på att man inte vet var förskolan kommer finnas i framtiden, säger förskolechef Gull-Britt Swenson till Skånska Dagbladet.

Efter att personalen framfört sina synpunkter i ett brev till kommunen, meddelar Christine Melinder (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden att namnet kan komma att ändras.

– Jag har förstått att personalen inte är så förtjusta i namnet (Sockertoppen). Vi kommer därför ta upp det igen på vårt sammanträde i maj, säger hon till tidningen.

Förskolan, som tidigare gick under namnet Slottsparkens förskola, stängdes akut under hösten efter att man uppmätt höga halter av ohälsosamma ämnen i inomhusluften. Tillfälligt placerades barnen på Ekebackens, samt trollets förskolor i Eslöv.

Namnbytet till "Sockertoppen" gjordes i april i samband med att verksamheten flyttade in i temorära moduler, som placerats på idrottsplatsen i Örtofta.

– Namnet var liten hyllning till det enda sockerbruket i Sverige. Det var bara den kopplingen – inget annat, säger Melinder till SkD.

Publicerad 24 April 2018 11:09

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag