Barnteater om att vilja ändra sitt liv

ESLÖV.

Teater JaLaDas senaste föreställning, ”Callamilo och Nattens port”, är skapad tillsammans med elever på Videdalsskolan i Malmö. Den handlar om tre barn som inte är nöjda med livet, men när deras önskningar går i uppfyllelse blir det inte riktigt som de har tänkt sig. Den 27 april visas föreställningen i Eslöv.

Föreställningen är en del av arvfondsprojeket ”Flerspråkiga barns delaktighet i konst”. Teater JaLaDa, som är den enda teatergruppen i Sverige som är specialiserade på flerspråkiga och interkulturella föreställningar för barn och unga, har under drygt ett års tid arbetat med elever i årskurs 5 och 6 på Videdalsskolan i Malmö.

– Eleverna har tillsammans med oss tagit fram föreställningen. Vår uppgift har varit att transformera och paketera deras tankar och idéer till en professionell produkt, säger Hanna Olsson, producent på Teater JaLaDa.

Förutom föreställningsidé har eleverna varit delaktiga i hela processen med att färdigställa föreställningen, med bland annat scenografi, kostym och musik.

"Det blir kanske inte riktigt som de har tänkt sig"

”Callamilo och Nattens port” är Teater JaLaDas tionde föreställning sedan starten 2013. Den handlar om tre barn som vill ändra något i sitt liv. En vill ha en annan pappa, en vill bli sin syster så att han får hålla på med cheerleading och det tredje barnet har fastnat i ett fosterhem.

– De får sina önskningar uppfyllda lite på prov, men det blir kanske inte riktigt som de har tänkt sig. Det är inte alltid som gräset är grönare på andra sidan, säger Hanna Olsson.

Föreställningen, som vänder sig till barn från tio år, spelas i Eslöv den 27 april.

Publicerad 14 April 2018 08:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag