Nästan två miljoner kronor till läxhjälp

Av
Anja Degerholm

MELLANSKÅNE. Föräldrarnas betalningsförmåga ska inte påverka elevernas möjligheter att få hjälp med läxor eller annat skolarbete. Därför satsar regeringen i år totalt 363 miljoner kronor på läxhjälp. För det första halvåret tilldelas drygt 21 miljoner kronor av dessa till Skåne varav 1,9 miljoner kronor går till de tre kommunerna i Mellanskåne. Eslöv får 750 750 kronor, Hörby 931 000 kronor och Höör 211 000 kronor.

– Läxhjälp ska inte vara en plånboksfråga. Elever som behöver extra tid vid sidan av schemat ska ha möjlighet till det. Vi investerar i en jämlik skola. De här statliga pengarna ger eleverna fler chanser att klara kraven, säger utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Hälften av statsbidraget på 363 miljoner kronor fördelas nu, och den andra hälften till hösten. Statsbidrag för läxhjälp kan sökas av huvudmän som anordnar hjälp med läxor eller annat skolarbete för elever. Bidrag kan även sökas av ideella läxhjälpsföreningar som anordnar läxhjälp för elever. Avsikten med bidraget är att öka möjligheterna för fler elever att utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande, och bidra till en ökad likvärdighet.

Publicerad 11 April 2018 05:30

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag