Prisbelönt dokumentärfilm på Metropol

"Blodssystrar" visas för högstadiet och allmänheten

HÖRBY.

Den 11–13 april får alla högstadieelever i Hörby chansen att se den prisbelönta dokumentären "Blodssystrar" på Metropol i Hörby. Filmens regissör Malin Andersson och skådespelaren Julia medverkar också vid visningen, och efteråt blir det diskussioner och övningar.

"Blodssystrar" handlar om tvillingsystrarna Julia och Johanna från Rosengård i Malmö. Deras systerskap är symbiotisk, men bryts när de närmar sig vuxenlivet. Filmen behandlar girl power, om det svåra i att skiljas och att hitta sig själv. Men också om kärleken som aldrig tar slut.

Samtidigt handlar filmen om polariseringen som ökar i Sverige och hur det blir allt mer normaliserat att tala om ”vi och dem”. Blodssystrar en viktig film som väcker många frågor och tankar. Efter filmvisningen kommer eleverna att få diskutera och göra övningar kopplade till filmen.

Allmänheten har också möjlighet att se filmen, den 11 april klockan 18.30 på Metropol. Även då medverkar regissör och skådespelare vid visningen och eftersnacket. Biljettpris 30 kronor.

Publicerad 06 April 2018 05:30