Inget Rårödsläger i år heller

Beslut i kultur- och fritidsnämnden

ESLÖV.

Förra våren beslutade kultur- och fritidsnämnden i Eslöv att lägga ner Rårödslägret, i alla fall tillfälligt under sommaren 2017. Men det blir inte något läger i år heller.

Av
Anja Degerholm

Vid nämndens möte i mars tog Sverigedemokraterna, genom Ted Bondesson och Per Xavier Fritz, upp frågan som ett initiativärende. De yrkade då på att omfördela 160 000 kronor från nämndens budget för att kunna återuppta lägerverksamheten vid Råröd.

Men det blev avslag med motiveringen att alla föreningar ges möjlighet att ansöka om bidrag, till exempel till ett läger.

I april förra året beslutade kultur- och fritidsnämnden att inte anordna något läger eftersom framförhållningen inför sommaren var för kort. Detta efter att lägrets eldsjäl Christer Hägerklint, rektor vid Östra skolan, gick i pension.

– Tyvärr blir det så eftersom vi varken har organisation eller personal för att genomföra det i år. Sedan kommer vi självklart att titta på hur vi kan göra framöver, sade Christine Melinder (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till Lokaltidningen i april 2017.

Publicerad 04 April 2018 05:30