ANNONS

Nypremiär för uppfräschade Grottbyn

Egentligen höll de på med helt andra saker. Niclas inom bygg och snickeri och Edith inom sälj och konferens. Men ibland blir det annorlunda och någonstans mitt i livet kan det hända att man vill prova något helt nytt; anta nya utmaningar och ta klivet ut i det okända och se drömmarna i ögonen.

Som egna företagare var de långt ifrån ovana att kavla upp ärmarna och definitivt inte arbetsskygga, så när Grottbyn vid Skånes djurpark utanför Höör, med tillhörande camping och stugor annonserades ut till försäljning sommaren 2017, var det plötsligt som om allting föll på plats för paret från Svensköp på Linderödsåsen.

– Vi hade gått och klurat ett tag och var väl inte helt övertygade om att det vi gjorde just då var det vi ville satsa kraft och energi på. Vi kände att vi behövde nya utmaningar och med min bakgrund inom sälj, konferens, turism, ekonomi etcetera och med Niclas kunskaper inom bygg, snickeri och de rent praktiska områdena tyckte vi att vi borde vara en oslagbar kombo för att dra det här projektet vidare och i hamn. Sedan har vi stor hjälp av våra barn som är helt med på våra idéer. Emma pluggar på universitet och kommer jobba här i sommar och Filip är i Barcelona men han hjälper oss med allt han kan via nätet.

– Nu har vi har kört på för allt vad tygen hållit sedan vi tog över här den 1 oktober 2017 och det känns jättebra, säger Edith Eriksson.

Boende och avkoppling

Platsen är välkänd sedan många år och här har varit camping även i Skånes djurparks regi en gång i tiden. De läckra och helt unika Grottrummen som nu renoveras och byggs om till viss del, kom på plats redan i mitten av 1980-talet. Utöver Grottorna, där det från och med i år även kommer att finnas ett par sviter, har man 4 stycken campingstugor och 4 stycken vandrarhemsrum. Inalles erbjuder man 68 bäddar i byn – exklusive alla uppställningsplatser för husvagnar och husbilar samt en mängd tältplatser.

– Vi ser med glädje och förtröstan hur många av de långliggare, och andra gäster, som för något eller några år sedan, av olika anledningar valde att ge sig av, nu kommer tillbaka och hittar hem igen. Och rent generellt ser vi att intresset och nyfikenheten för det vi gör ökar för varje dag, vilket känns både roligt och betryggande, säger Niclas Eriksson.

Bygger upp med samarbetspartners

Paret Eriksson är fullt medvetna om att det krävs nya grepp för att lyckas, och nya idéer råder det ingen brist på. Nyckeln till framgång heter samarbete. Det handlar dels om att se om det dagliga och det man har, men också om att bygga på sikt och att skapa upplevelser och erbjudanden som motsvarar folks önskningar och krav både nu och framåt.

– Vi öppnar nya samarbeten och skapar relationer hela tiden och det kommer vi att fortsätta med kontinuerligt. Vi har örtvandringar, naturvandringar, öl och korv och annat som vi erbjuder i samarbete med småskaliga skånska producenter som till exempel Fulltofta Gårdsbryggeri och Skräddarens. Produkter, såklart - men också saker för sinnena i form av yoga och annat som kan tillföra och skapa bra upplevelser för våra gäster. Lägg sedan därtill att naturen här är alldeles fantastisk och perfekt för vandring, svampplockning, löpning, skidor, mountainbike och andra aktiviteter, så ser man att Grottbyn är en fantastisk destination även på höst, vinter och vår om vädret är någorlunda gynnsamt. Kort sagt ett perfekt rekreations- och aktivitetscenter, säger Edith Eriksson.

Nu är det alltså dags för Grottbyn att växla upp och blomstra igen. Campingen och grottorna ska fyllas med boende gäster som njuter natur och ledighet och här kommer det också att vara öppet för företag, organisationer - scouter, skolklasser, konfirmationsläger och alla som vill ha en unik och härlig upplevelse nära naturen – utan stress och vardagens måsten.

Mer info på: www.grottbyn.se

Detta är en annons från Grottbyn. Du når oss på info@grottbyn.se eller på telefon 0732-451512.