Många olyckor på vägarna – svår halka i vintervädret

Polisen: "Kör försiktigt och tänk på att hålla avstånd"

SKÅNE. Det är halt på de skånska vägarna. Främst i västra och norra delarna varnar Trafikverket för besvärligt underlag. Under morgonen har flera olyckor inträffat. E22 fick stängas av.

– Det är halt på sina ställen i Skåne, så kör försiktigt, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

I nordöstra och nordvästra Skåne varnas för mycket besvärligt underlag med förrädisk lössnö som kan orsaka svår halka. I västra Skåne råder istället snömodd eller våta vägar som kan orsaka problem.

Flera trafikolyckor har inträffat under torsdagsmorgonen. E22 har stängts av efter en olycka med en lastbil och flera andra fordon mellan trafikplats Hurva och Rolsberga, i norrgående riktning.

"Trafikanter uppmanas att om möjligt välja en annan väg. Vägen beräknas öppna upp igen klockan 09:30. Observera att denna tid är preliminär och kan ändras beroende på räddnings och återställningsarbetets omfattning.", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Polisen har spärrat av Hässleholmsvägen i Vittsjö efter att två personbilar kolliderat i en rondell vid korsningen Verumsvägen/Hässleholmsvägen. Tre personer är inblandade och alla ska ha tagit sig ut för egen hand ur bilarna. Enligt polisen finns det initiala uppgifter om att en person skadats.

– Jag kan inte bekräfta det i nuläget, men ambulans är på plats, säger Fredrik Bratt.

En personbil fick bärgas på väg 23 mellan Hästveda och Rävlinge efter en singelolycka strax efter 7-tiden, men vägen ska åter vara öppen för trafik.

Enligt SMHI:s senaste prognos kommer snön fortsätta att falla under dagen på flera håll i Skåne för att senare avta och röra sig norrut. Om du är ute på vägarna så kör försiktigt uppmanar polisen.

– Tänk på att hålla av avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget, säger Fredrik Bratt.

UPPDATERING: 09.30: E22 åter öppen för trafik. Observera att det fortsatt kan vara långa köer förbi olycksplatsen.

Läget på de skånska vägarna under morgonen.

Läget på de skånska vägarna under morgonen. Skärmdump Trafikverket

Publicerad 08 March 2018 00:00