Fortkörare döms – skyller på sin dubbelgångare

Mannen nekar: "Plockade svamp i Småland"

LUND/ESLÖV. En man i 40-årsåldern döms efter att ha kört för fort. I september ifjor körde mannen 115 kilometer i timmen på en 90-väg.

Av
Andreas Holm

Det var en fartkamera som fångade bilen på väg 17 i Gullarp, strax nordväst om Eslöv. Men i rätten hävdar mannen i 40-årsåldern att det inte var han som körde.

Mannen var och plockade svamp i Småland och då fångade kameran hans dubbelgångare på bild. I förhör berättar han att männen var så lika när de var yngre att många trodde de var bröder.

Mannen vet också vem som kört fordonet men vill inte berätta vem för att undvika en konflikt med personen. Han nekar till att han kört bilen men Lunds tingsrätt tror inte på mannens historia.

"Det finns mycket stora likheter mellan föraren och NN, bland annat näsan, läpparna, hakpartiet, skäggets utseende och huvudformen i övrigt", skriver tingsrätten i domen.

Mannens flickvän har vittnat, men har inte kunnat vittna under ed då de är ett par.

"Med tanke på den uppenbara likheten mellan föraren och NN är det också anmärkningsvärt att NN inte vill lämna ytterligare uppgifter om vem som körde", skriver domstolen, som dömer mannen för fortkörning till böter på 2 800 kronor.

Publicerad 08 March 2018 00:00