Kreativ duo siktar på karriär i utlandet

Blev nyligen publicerade i amerikanskt livsstilsmagasin

HÖÖR/LUDVIGSBORG.

Maja Lindberg och My Johansson har bara känt varandra i drygt ett halvår, men fann varandra direkt i sitt gemensamma intresse för foto, makeup och styling. Deras arbete har nu gett eko långt utanför Skånes gränser.

Av
Anja Degerholm

Ludvigsborgsbon My Johansson, 21 år, är sedan i somras utbildad makeupartist. Maja Lindberg, 25 år från Höör, är utbildad fritidspedagog men hennes kreativa ådra gjorde att hon för drygt ett år sedan började fotografera. Sedan dess har det gått fort.

– Jag har lärt mig genom att läsa fototidningar och kolla på instruktionsklipp på Youtube. Förra våren började jag samarbeta med några modellagenturer för att fotografera nya modeller som inte har någon portfolio, berättar Maja Lindberg.

My och Maja hittade varandra via Majas Instagramkonto och inledde ett samarbete. My står för hår och makeup och Maja fotograferar och stylar modellerna. Instagram har även öppnat fler dörrar för duon.

– Jag vann en tävling på Instagram och via den fick jag kontakt med tidningen Pulse Spikes Magazine. De skrev till mig att de gillade mina bilder och gärna ville göra ett samarbete, säger Maja Lindberg.

Det var jättehäftigt att få hem tidningen och se sitt namn

Det resulterade i att Maja och My fick 15 bilder publicerade i tidningens vinternummer. Pulse Spikes Magazine kommer ut fyra gånger per år och fokuserar på att lyfta nya unga kreativa som fotografer, skådespelare och artister.

– Det var jättehäftigt att få hem tidningen, se sitt namn i den och känna på den, säger My Johansson.

Bilderna är tagna vid Bjeverödsdammarna.

– Jag har ett samarbete med Erikshjälpen i Höör och får låna kläder till fotograferingar över dagen, om jag taggar dem i mina bilder på Instagram. Jag hittade en cool rock och en pälsmössa och fick en idé om en plats jag kommer ihåg från min barndom. Jag berättade för My och började direkt att diskutera hår och smink, berättar Maja Lindberg.

En av bilderna som publicerades i Pulse Spikes Magazine.

En av bilderna som publicerades i Pulse Spikes Magazine. Foto: Maja Lindberg

Tillsammans med en dansk modell åkte de ut till Bjeverödsdammarna en tidig morgon för att plåta.

– Jag har ingen egen studio så de flesta bilderna jag tar är i naturligt ljus. Och det brukar vara därför folk kontaktar oss, för att de gillar vår stil, säger Maja.

De jobbar även med styling och fotografering i samband med bröllop och andra events.

– Vi hoppas kunna jobba i utlandet framöver, gärna med reklamjobb eller bloggare och influencers. Vi har bland annat lanserat en egen Youtube-kanal, Maja&My, där tittarna kan följa med oss backstage och få lite tips och tricks, berättar My Johansson.

Den som är nyfiken på My och Majas bilder kan kolla in deras Instagramkonton: majas.foto och myjjohansson_

Och här är bilderna i Pulse Spikes Magazine:

Foto: Maja Lindberg

Foto: Maja Lindberg

Foto: Maja Lindberg

Publicerad 19 February 2018 07:50

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag