Vår med kulturkrockar och irländsk afton

Löberöds föreläsningsförening bjuder på späckat program

LÖBERÖD.

Kulturkrockar mellan svenskar och araber, emigrantforskning och Irland – den gröna ön. Det är något av det som Löberöds föreläsningsförening bjuder på under våren.

Av
Anja Degerholm

Chris Johansson, verksamhetschef på Brahehälsan i Löberöd, är vårens första gäst den 13 februari och ska prata om skånsk primärvård – vad får vi för pengarna egentligen.

Kulturella koder och missförstånd som de kan ge upphov till står näst på tur. Bengt Knutsson, docent i arabiska, föreläser på temat "svenskar och araber – en kulturkollision" den 27 februari.

Ståuppkomikern Henrik Bergkvist är tvåfaldig svensk mästare i berättande och kommer till Löberöd för att underhålla med skojiga skrönor och hiskeliga historier. Närmare bestämt den 13 mars.

Den 27 mars är det Irland, den gröna ön, som är kvällens tema. Lars Påhlson berättar om allt ifrån Titanicmuseet i Belfast till Guinness ölbryggeri.

"Flyttat till Norra Amerika, gamla knep och nya möjligheter i sökandet av emigranter". Bo Nordenfors berättar om släkt- och emigrantforskning, den 10 april.

Vårens program avslutas den 24 april med Löberödskonstnären Ingela Jarlsson som bjuder på glimtar ur sitt konstnärskap genom fyra decennier.

Samtliga föreläsningar hålls klockan 19.15 på Ölycke servicehus, samlingssalen, Storgatan 31 i Löberöd. Entré för enstaka föreläsningar: 30 kronor. Entré för samtliga vårens föreläsningar: 150 kronor. Läs mer om programmet på www.skanskaff.se.

Publicerad 13 February 2018 00:00