Förslag: Bygg ett utegym i Trollsjön

Beslut finns redan – men inga pengar

ESLÖV. Bygg ett utegym i Trollsjön. Det föreslår Eslövsbon Henrik Lindgren i ett e-förslag till kommunen. Politikerna beslutade för två år sedan att bygga ett utegym, men hittills har ingenting hänt.

Av
Anja Degerholm

Redan efter tre dagar hade Henrik Lindgrens förslag fått över hundra underskrifter, som är kravet för att det ska tas upp i berörd nämnd. Henrik Lindgren har även startat Facebook-gruppen "Utegym i Trollsjön" som har runt 500 medlemmar.

– Det är roligt att det har fått så stor respons. Folk som jag inte ens känner hör av sig och skriver "bra initiativ" och "det behövs verkligen ett utegym i Eslöv", berättar Henrik Lindgren.

Idén fick Henrik efter att ha besökt ett utegym i en annan kommun. Då började tankarna snurra om att Trollsjön hade varit en perfekt plats för utomhusträning.

– Jag har en dotter som är åtta år och som älskar den nya lekplatsen i Trollsjön. Om det hade funnits ett utegym i närheten hade hela familjen kunnat aktivera sig.

Och han poängterar att det inte ska konkurrera med de inomhusgym som finns i Eslöv.

– Jag har varit i kontakt med ett gym som var väldigt positiva till idén, eftersom de har utomhusträning under vår och sommar. Jag tror att många hade uppskattat det.

När det gäller utformningen så har Henrik Lindgren sneglat på Örtofta, där byalaget förra året byggde ett utegym och hinderbana med robusta trästockar. Byalalget samlade in drygt 200 000 kronor genom bidrag från olika bankstiftelser som gick till redskap. Och kommunen bidrog med anläggningsarbetet, cirka 300 000 kronor.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tog våren 2016 beslut om att det ska byggas ett utegym i Trollsjön. Men hittills har ingenting hänt i frågan.

– Vi har för avsikt att bygga ett utegym i Trollsjön, men det finns inte pengar avsatta för det under 2018. Så när det kan bli av kan jag inte svara på, säger nämndens ordförande Bengt Andersson (M).

Det finns även ett beslut om att se över belysningen i Trollsjön, något som däremot kommer att göras under 2018.

Den som vill skriva under Henrik Lindgrens e-förslag kan gå in på kommunens hemsida. Det krävs att man registrerar sig som användare, det räcker alltså inte bara med att gå med i Facebook-gruppen för att rösta på förslaget.

Publicerad 07 February 2018 16:08

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag