Ny omgång med gratis träning för äldre

Informationsmöte den 7 februari på kommunhuset

HÖRBY. Höstens försök med gratis träning för alla som fyllt 75 år blev en succé. Den 26 februari startar därför en ny omgång.

Under tio veckor har deltagarna möjlighet att träna antingen på Friskis & Svettis eller Studio Aktiv 24 i Hörby. Den 7 februari klockan 10–11 håller kommunen ett informationsmöte för alla som är intresserade av att delta. Då ges det även möjlighet att anmäla sig.

Höstens satsning på träning för äldre har utvärderats av två folkhälsovetarstudenter vid Kristianstad högskola. Resultaten visar bland annat att 70 procent av deltagarna upplever att de har blivit starkare av träning och drygt hälften att de har fått mer energi. Runt hälften svarar också att träningen har gjort att de har lättare för att klara av vardagliga sysslor som att klä på sig och resa sig.

– Deltagarna berättar att de har fått bra balans, bättre fysik och inte minst nya vänner. Det betyder att de friska åren blir fler och det är precis det som är meningen, säger socialchefen Eva Klang-Vänerklint i ett uttalande på kommunens hemsida.

Publicerad 19 January 2018 16:05

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag