Det våras för konsten på Kulturhuset Anders

HÖÖR. Den 3 februari är det dags för årets första utställning i konsthallen på Kulturhuset Anders. Då visar Lis Kläpp stora målningar i olja och äggoljetempera samt mindre kritmålningar på papper.

Lis Kläpp är sedan 40 år yrkesverksam som konstnär med inriktning på tvådimensionellt måleri. Hon arbetar med en abstrakt omgestaltning av landskapet, ett avskalat och reducerat bildspråk.

Oftast är motiven hämtade från Öland och Skåne. Hennes målningar kretsar kring teman om oändligheten med förenklade symboler av djur, hus, träd eller gestalter.

– Färgen har stor betydelse, men även rörelsen och rytmen. Upplever färgen som musikaliska klanger som jag vill ladda med stämningar och känslor, skriver Lis Kläpp i ett pressmeddelande.

Utställningen pågår till den 25 februari. Vernissage den 3 februari klockan 13–16.

Den 18 februari har konstföreningen årsmöte. Därefter öppnar nästa utställning den 3 mars, då Lars Ekholms skulpturer visas. Lars Ekholm har bland annat gjort "Mittelen"-skulpturen i Höör. Den utställningen pågår till den 25 mars.

Under påskdagarna, den 20 mars-2 april, disponeras konsthallen av Konstrundan Mittskåne. Vårens fjärde utställning pågår den 7 april-29 april, och denna gång är det grafik med konstnärerna Ulrika Wennerberg och Jens Lundberg som står på programmet.

Och i maj, den 5-27 maj närmare bestämt, gästar Danilo Stankovic som bland annat ska ställa ut måleri. Vårprogrammet avslutas med en utställning med Höörsfotografen Thomas Johansson, den 6-24 juni.

Publicerad 19 January 2018 15:31

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag