Ny kör välkomnar alla stämmor

Tillsammans Höör och NBV startar kör för alla som vill sjunga

HÖÖR.

Att sjunga tillsammans innebär gemenskap. Det säger körledaren Mia Kinell som ska leda den nya Tillsammanskören för alla Höörsbor – gamla som nya – som vill börja sjunga.

Av
Anja Degerholm

– Det är en "alla kan sjunga-kör", så alla som vill vara med är välkomna. Är man tveksam så kan man komma och lyssna första gången, säger Mia Kinell.

Hon jobbar till vardags på kulturskolan i Hörby och leder bland annat en vuxenkör. De har besökt Tillsammans Höörs tisdagsträffar vid ett par tillfällen och det var så idén kom upp att starta en kör även i Höör, en Tillsammanskör. Den nya kören är ett samarbete mellan Tillsammans Höör och NBV.

Kören ska träffas var tredje torsdag på Kungshällan vid Lilla torg, klockan 19–20.30. Det första tillfället är den 1 februari och därefter följande datum: 22/2, 15/3, 5/4, 26/4, 17/5 och 7/6. På repertoaren står sånger från hela världen inom olika genrer.

Ingen föranmälan krävs och det är gratis att delta. Det krävs inte heller några förkunskaper, bara viljan att sjunga tillsammans med andra.

– Barn får också gärna följa med, antingen så kan de vara med och sjunga eller så ordnar vi med leksaker om det behövs. Tanken är att det ska vara lättillgängligt, att man inte har barnvakt ska inte behöva sätta stopp för att medverka, säger Mia Kinell.

Mia Kinell lovordar sångens kraft, inte minst ur en integrationssynpunkt.

– Det är en stor gemenskap att sjunga tillsammans, det är en fantastisk möjlighet att kommunicera även om man inte känner varandra. Det är magiskt att känna på den gemenskapen. Så är man intresserad är det bara titta förbi.

Missa inte!

Tillsammanskören, var tredje torsdag på Kungshällan i Höör med start den 1 februari klockan 19–20.30.

Ingen anmälan och ingen avgift för att delta.

Publicerad 16 January 2018 00:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag