Skåningarna om mötet med rock-ikonen på kryssningsfartyget

"Det som lockade var ju att se bandet på en lyxkryssare"

SKÅNE/USA. Är man ett äkta fan så är man - och befinner sig rockbandet Kiss på ett kryssningsfartyg i på andra sidan jordklotet så åker man dit. Så resonerade i alla fall skåningarna Peter Ekelöf, Monica Borgman och Anders Cronzell som fanns ombord när kryssningsfartyget Norwegian Pearl nyligen avseglade från New Orleans för vidare färd till Mexiko.

Av
Anna Sjöholm

– Bästa minnet är mötet med Paul Stanley, säger Monica Borgman från Landskrona.

Varför åker en skåning på Kisscruise?

– Det började med att en bekant hade varit på en kryssning med Village People och då upptäckte han att även andra artister och band anordnade kryssningar och då bland annat Kiss. När jag fick reda på det så bokade jag och några kompisar direkt. Det som lockade var ju att se bandet på en lyxkryssare i Karibien, där de skulle spela både unplugged på soldäck och en inomhusshow med lite andra låtar än de som bandet brukar spela när de är ute på turné. Jag har nu åkt på sju stycken kryssningar, säger Peter Ekelöf från Glumslöv.

Även musikern Anders Cronzell från Höör, som i höstas släppte Kiss-hyllningslåten Rock n´roll keeps you young vilket Lokaltidningen tidigare har rapporterat om, har varit på flera kryssningar med Kiss.

– Jag vill se Kiss i ett annat sammanhang än på en vanlig arenakonsert. På en Kisskruise kommer man närmare bandet eftersom publiken inte är så stor. Karibien i all ära, men vore det inte för Kiss hade jag aldrig åkt.

– Inomhuskonserten med Kiss och konserten med bröderna Kulick är bästa minnet från senaste resan. En av höjdpunkterna var såklart att träffa Bruce Kulick, speciellt nu efter att han spelat på min låt Rock & Roll keeps you young. Känns kul att han berömde låten och tyckte att det var ett roligt gig.

Vad hade du gjort om du gått på fel båt och hamnat på en Justin Bieber-kryssning istället?

– Jag hade fått panik, snott en livbåt och rymt direkt!

Även Monica Borgman från Landskrona är ett hängivet Kissfan. Hon har kryssat med Kiss hela sex gånger.

– Bästa minnet från denna kryssningen måste vara mötet med Paul Stanley när vi köpte en tavla av honom. Skulle vilja säga att det var tavelköpet men vi glömde ju att ta med oss tavlan efter mötet och kom på det en halvtimme senare, haha.

– Jag och maken Roger åker på Kisscruise dels för att vi är Kisstokiga båda två, dels för att det är en fantastisk semesterform. Vi har kommit till platser vi annars inte hade kommit till.

FAKTA

Kryssningar med rockbandet Kiss, så kallade Kisscruises, har arrangerats sedan sju år tillbaka. Fartyget utgår oftast från Miami, USA.

Publicerad 10 December 2017 03:00