De har tagit över Grottbyns camping

JULARP.

I oktober förra året flyttade de sista asylsökande ut från Grottbyns camping. Ett år senare har campingen fått nya ägare och till påsk blir det stor nyöppning med konstutställning.

Av
Anja Degerholm

– Vi tycker det ska bli jätteroligt, säger Edith Eriksson som tillsammans med maken Niclas är de nya ägarna.

De har båda drivit företag inom olika branscher, Niclas har haft byggfirma i 15 år och Edith har drivit eget som säljare. Hemma på gården på Linderödsåsen har de även uppfödning av minishetlandsponnyer. Att driva camping är dock något nytt.

– Jag har varit servicechef på Mölle camping och jobbat på Ringsjöstrand, men vi har aldrig haft något eget, berättar Edith.

– Det ska bli roligt att testa något nytt, säger Niclas.

När de var och tittade på anläggningen för första gången i våras visste de inte att Grottbyns camping inte var en vanlig camping.

– Vi kände inte till grottorna, men det är väldigt häftigt och något vi verkligen vill bevara. Det är det unika med Grottbyn, säger Edith.

Ett fyrtiotal säsongare bor redan på campingen, som har öppet året runt. Totalt finns det plats för 120 husvagnar och dessutom finns det tältplatser, fyra campingstugor – och såklart grottorna som även rymmer ett vandrarhem och ett servicehus. Totalt 60 sängplatser.

– Ett av rummen ska vi göra om till en svit med en stor säng i mörkt trä och mysig inredning, berättar Edith.

Att städa och röja upp har tagit det mesta av Edith och Niclas tid hittills, men det finns planer på att utveckla verksamheten framöver.

– Vi har många tankar, återkom om ett halvår så har vi kanske några konkreta förslag. Vi försöker hitta samarbeten med andra lokala företag. Djurparken har vi redan varit i kontakt med och de är glada för att det blivit lite mer aktivitet här på campingen, säger Edith.

– Just nu håller vi på med att få igång värmeanläggningen, säger Niclas.

Hela familjen är involverad i driften av campingen. Sonen Filip som är 20 år sköter mycket av det tekniska.

– Det är ett spännande ställe med mycket potential. Jag tycker det är rätt beslut av mina föräldrar att bara köra, säger han.

När den hektiska sommarsäsongen drar igång hoppas Edith och Niclas på hjälp av Filip och systern Emma, som är 23 år och student. Till påsk blir det stor nyöppning.

– Då tänkte vi ha konstutställning och kanske lite andra aktiviteter, vi jagar utställare. Efter det hoppas vi på fullt ös hela sommaren, säger Edith Eriksson.

Publicerad 08 December 2017 12:50