Välgörenhetskonsert på Metropol

Överskottet går till Barndiabetesfonden Skåne

HÖRBY.

Badortssbandet, Malin Östh och Arnold Äventyraren ställer sig den 10 december på Metropols scen till förmån för Barndiabetesfonden Skåne. Temat för dagen är "Jul – kanske det". Ett tema som speglar tidens osäkerhet.

Av
Anja Degerholm

Arrangör är Lions Club och Hörby kommun. Lions anordnar varje år konserter för att samla in pengar till sin hjälpverksamhet, och denna jul går alltså överskottet till forskningen om barndiabetes. Ett angeläget och självklart val enligt Tommy Svensson i Lions Club Hörby som tagit initiativ till konserten.

– Det har uppmärksammats mycket i föreningen den senaste tiden med medlemmar som har barn och barnbarn som drabbats av diabetes, så det kändes som ett bra ändamål, säger Tommy Svensson.

Medverkar gör Badhusbandet från Åhus, med Tommy Svensson på gitarr. De utlovar svängig och folklig musik, med såväl amerikanska guldkorn som smakprov på den svenska låtskatten samt klassisk folk-, dans- och musikalmusik. En och annan jullåt står också på programmet. Även Malin Östh, som sjunger swing, jazz och visor med Badortsbandet, medverkar på konserten. Malin har en internationell karriär med countrybandet Bara Jonson & Free i bagaget.

Det blir inte bara musik denna dag. Arnold Wernersson, eller Arnold Äventyraren, som driver Kannibalmuseet i Önneköp gästar också för att berätta om sina spännande resor till världens alla hörn där han bland annat träffat kannibaler och alla möjliga farliga djur. Han har besökt 170 länder och gett ut två böcker om sina resor.

– Arnold Wernersson fick Lions kulturpris förra året och han har lovat att kåsera om sina resor, men även sjunga lite, berättar Tommy Svensson.

Genom åren har Lions Club Hörby samlat in runt 600 000 kronor i samband med välgörenhetskonserterna. Vid förra årets julkonsert samlades 42 000 kronor in.

– Då var intresset så stort att vi fick köra dubbla konserter och det är vi beredda att göra även i år. Peppar, peppar så har intresset varit stort tidigare år och vi hoppas att det blir mycket folk även i år, säger Tommy Svensson.

Missa inte!

"Jul – kanske det!" på Metropol i Hörby, den 10 december klockan 15.

Medverkar gör Badortsbandet, Malin Östh och Arnold Äventyraren.

Biljetter säljs på Sandahls Modehus och CH Blommor samt i entrén om det finns biljetter kvar. Överskottet går oavkortat till Barndiabetesfonden Skåne.

Publicerad 27 November 2017 14:10

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag