Två män häktade för grov överfallsvåldtäkt

Misstänkt på sannolika skäl för att ha attackerat och våldtagit en kvinna på öppen gata

ESLÖV. Två män, 25 och 28 år gamla, har häktats på sannolika skäl för grov våldtäkt på en kvinna som överfölls och våldtogs på öppen gata förra månaden. Båda två nekar till brott.

Det var strax efter midnatt den 22 oktober som en medelålders kvinna attackerades på Kanalgatan i Eslöv av minst två gärningsmän.

Kvinnan var på väg hem från en restaurang då de okända männen rusade fram och tryckte upp henne mot en husvägg. Hon våldtogs sedan på öppen gata.

– Det är väldigt ovanligt att detta händer. Det är ett brott av grövre karaktär, sa Mats Gummesson Odestål, kommunpolis i Eslövs kommun, till Lokaltidningen direkt efter händelsen.

I fredags, den 17 november, häktades två män misstänkta för brottet av Lunds tingsrätt. En av männen är bosatt i Eslövs kommun, den andre i Svalövs kommun.

Kammaråklagare Emma Ohlsson säger till Skånska Dagbladet att förundersökning pågår och att man vill arbeta ostört med den.

– I nuläget har jag svårt att lämna detaljer om förundersökningen. Det ska hållas förhör med olika personer, och det är ett av skälen, säger hon till tidningen.

Senast den 1 december ska åklagaren bestämma sig om det ska väckas åtal mot de båda männen eller inte.

Publicerad 23 November 2017 10:22

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag