Nästan 7,5 miljoner i statlig byggbonus

Bidraget ska gå till byggandet av 207 bostäder i Mellanskåne

MELLANSKÅNE.

De tre kommunerna i Mellanskåne får dela på nästan 7,5 miljoner kronor i statligt bidrag från Boverket. Syftet är att öka bostadsbyggandet. Mest pengar, 4,7 miljoner kronor, får Eslövs kommun.

Av
Anja Degerholm

I Eslöv ska pengarna gå till 119 bostäder som fått startbesked. I Höör handlar det om 82 bostäder där Boverket bidrar med 2,5 miljoner kronor. Och i Hörby rör det sig endast om sex bostäder och 246 347 kronor.

I hela Skåne är det 29 kommuner som ansökt om byggbonusen och totalt får de dela på 281 miljoner kronor. Totalt uppgår byggbonusen till 1,8 miljarder kronor som 199 kommuner i landet delar på. För att få ta del av byggbonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning.

– De skånska kommunerna är aktiva och bygger bostäder. Intresset ökar kraftigt för regeringens byggbonus och det är tydligt att den bidrar till att få upp byggandet på kommunernas agenda. Nu gäller det att vi lyckas hålla i ett högt bostadsbyggande de kommande åren, säger bostadsminister Peter Eriksson (MP) i ett pressmeddelande.

De 29 skånska kommunerna har ansökt om byggbonus och har gemensamt gett startbesked för 10 886 nya bostäder i länet för perioden 1 augusti 2016 till 1 augusti 2017.

Publicerad 23 November 2017 15:30

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag