Julmarknaderna duggar tätt i Mellanskåne

MELLANSKÅNE.

Det lackar mot jul och ett säkert tecken på att det snart är dopparedagen är alla julmarknader. Lokaltidningen tipsar om några av de mellanskånska marknaderna.

Av
Anja Degerholm

Svensköps julmarknad i Killhult: Utställare i skolans idrottshall och på skolgården. Svensköps IF serverar fika och scouterna grillar korv. Tomten kommer på besök klockan 14.30. Arrangör är Svensköps byförening.

Kulturhuset i Östra Sallerup: Traditionell julmarknad med skånskt hantverk, provsmakning av delikatesser, tomte, godis till barnen, loppis och kafé. Den 25–26 november från klockan 12.

Skånska juldagarna på Bosjökloster: Skånska hantverkare och matproducenter säljer sina produkter. Julkonsert i kyrkan, julbutik i Röda huset, aktiviteter för barnen och julkafé samt julbord i restaurangen. Den 1–3 december, öppet klockan 11–17 fredag och lördag samt klockan 11–16 söndag.

Julskyltning i Höör: Traditionsenligt är det skyltlördag på Frosta center och skyltsöndag på Nya torg den första helgen i december. Lördag 2 december från klockan 10 och söndag 3 december från klockan 13.

Eslövs julmarknad: Traditionell julmarknad på Stora torg med dans runt granen, körsång och luciakröning. Kulturskolans orkester spelar också. Den 3 december, klockan 14–18. Arrangör är Lions Club, Scoutföreningen, Eslövs kommun och Stadskärneföreningen.

Julskyltning i Hörby centrum: Hörby köpmannaförening ordnar julskyltning på första advent med lokala producenter, hantverkare, konstnärer, skolor, föreningar, företagare och butiker. Den 3 december, klockan 15–19.

Julmarknad i Löberöds slottskyrka: Marknad i genuin slottsmiljö med lokalt konsthantverk. Innergården är julpyntad, försäljning av mat, glögg och kaffe. Floristen Marie-Louise Lindén skapar juliga blomsterdekorationer. Den 9–10 december, klockan 10–17.

Publicerad 19 November 2017 05:00