Insänt:

"S valfläsk har inga gränser och du får betala"

INSÄNT. Socialdemokraterna har styrt Eslöv under skrämmande lång tid, men en sak har fram till nu varit imponerande och det är den låga skuldsättningen. Moderaterna la tidigare många förslag om hur man kan använda alternativ till offentliga ekonomiska medel.

Nu närmar sig valet 2018 och aldrig har det varit tydligare att ett styre är livrädda för väljarnas dom. Socialdemokraterna har helt övergivit sin vision om god ekonomisk hushållning och Moderaterna förordar numera att skuldsätta eslövsborna hårt.

Sverigedemokraterna har länge ifrågasatt självändamålet med att växa kraftigt och nu kommer konsekvenserna med en sådan kraft att det lamslår. Lika illa är det, trots Socialmoderaternas tidigare vision och Moderaternas inställning till användandet av skattemedel, att det nu föreslås en vulgärt hög belåning utan att överhuvudtaget ta i beaktande ett skuldsättningsmål.

Eslövs kommun behöver ett skuldsättningsmål fortast möjligt för att beskriva konsekvenserna av den planerade höga belåningen och garantera en uppföljning av den. Man bör också se över möjligheterna till både ökad amortering och externt kapital för att minska behovet av belåning.

Fredrik Ottesen, Gruppledare SD Eslöv

 

Publicerad 06 November 2017 13:00