I våras blev det klart att handelsområdet Flygstaden blir av efter flera år i träda. Foto: Arkiv

I våras blev det klart att handelsområdet Flygstaden blir av efter flera år i träda. Foto: Arkiv

Byggstart för Flygstaden – Coop en av butikerna

Oklart vad som händer med Coop-butiken i centrum

ESLÖV. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har nu beviljat bygglov för det 5 632 kvadratmeter stora handelsområdet Flygstaden. Dollarstore är sedan tidigare kontrakterade och nu är det klart att även Coop bygger en stor butik.

– Vi har skrivit kontrakt med Coop och har ett antal som vi ska skriva med de kommande veckorna, säger Mårten Mårtensson på Mims Invest som står bakom satsningen.

Fastigheten ska enligt bygglovet ha en fasad av silverfärgad sinusplåt, silverfärgade aluminiumfönster och tak av svart papp.

Byggstart för den första etappen blir under hösten och markarbetena är redan påbörjade. Enligt Mårten Mårtensson är planen att skicka in bygglov för etapp två någon gång i oktober/november och börja bygga i februari. Han hoppas att alla butikskontrakt ska vara skrivna innan årsskiftet.

– När en väl fattat intresse är det fler som hänger på, så det är inte omöjligt att vi har allt på plats före jul.

Beräknad inflyttning för Coop är i april 2019.

– Det blir en fullsortimentsbutik med fokus på mat, men eventuellt även lite annat också som köksredskap. Det butikskonceptet som vi kallar Stora Coop, säger Richard Hedsand, VD för Coop Kristianstad-Blekinge.

Vad den nya etableringen innebär för Coop Extra-butiken på Västerlånggatan i centrum är ännu inte klart, enligt Richard Hedsand.

– Coop äger fastigheten och vi tittar just nu på olika utvecklingsalternativ. Det kommer vara klart inom ett par veckor, säger han.

Läs mer: Handelsplatsen Flygstaden får ny luft under vingarna

Publicerad 20 September 2017 05:00