Karatekungen Asghar är årets hedersmedborgare

"En bekräftelse på allt arbete jag lagt ner"

ESLÖV. Asghar Keshwardoost har flera VM-guld i bagaget och han har även hållit kurser i självförsvar för både FN och FBI. Nyligen fick Eslövs egen karatekung ännu en merit till listan – som Årets hedersmedborgare.

– Jag blev jätteglad och överraskad när jag fick höra att jag fått utmärkelsen. Det är en bekräftelse efter allt arbete jag lagt ner genom åren, säger Asghar Keshwardoost.

Han har bott i Eslöv i 30 år och drivit karateklubben nästa lika länge.

– Det är roligt att se att det gått bra för många av de ungdomarna som jag tränat. Vissa har fått SM-guld och andra har nått framgångar i internationella tävlingar.

Men allt kretsar inte bara kring idrott för Asghar. Han har även jobbat förebyggande med ungdomar, anordnat en stor dansgala och en festival på torget i Eslöv.

– Jag tycker väldigt mycket om Eslöv, det är min stad. Därför värdesätter jag utmärkelsen Årets hedersmedborgare väldigt högt.

I motiveringen till utmärkelsen kan man läsa att Asghar ”med en aldrig sinande entusiasm och glädje tålmodigt har lärt hundratals barn och ungdomar i Eslöv sporten som med sina krav på koncentration och disciplin är en gren för både kropp och själ”.

I juni nästa år ska klubben anordna ett träningsläger med deltagare från 25 länder. Och 2019 är planen att ta världseliten inom karate till Eslöv.

– Vi hade en stor tävling med tävlande från 60 länder innan Norrevångshallen brann ner. Det börjar bli dags igen. Det hade varit bra för svensk karate, säger Asghar Keshwardoost.

I samband med Årets hedersmedborgare delades även fler priser ut. Eslövs Naturskyddsförening fick Årets miljöpris för sitt mångfacetterade arbete för natur och miljö. Och Erland Persson tilldelades Årets energipris för sin bedrift att bli självförsörjande på el.

Anders och Margitha Nilsson belönades med Årets byggnadsvårdspris för restaureringen av Bränneriets gård.

Publicerad 11 September 2017 05:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag