Antikt, trädgård och naturfoto på höstens föreläsningar

FLYINGE. Under hösten anordnar Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening fem föreläsningar med olika teman. Först ut är trädgårdsdesignern Annika Sjölin som ska prata om hur man kan få en vackrare höst- och vinterträdgård, den 13 september. Nästa föreläsningstillfälle är den 27 september då komikern Henrik Bergkvist kommer på besök för att berätta skojiga skrönor och hiskeliga historier.

Den 11 oktober är det antikt som står på programmet då experten Joakim Bengtsson, känd från Antikrundan, berättar om trender i antikvärlden och hur det går till bakom kulisserna på Antikrundan. Höstens fjärde evenemang, den 25 oktober, hålls i samarbete med Eslövs Teaterförening. Denna kväll uppmärksammas att det snart är hundra år sedan allmän rösträtt infördes i Sverige. Catherine Westling från Regionteatern Blekinge framför ”Föregångerskan”, en berättelse om fysikern och kvinnorättskämpen Gulli Petrini.

Avslutningsvis gästar naturfotograf Thomas Johnsson den 8 november för att visa bilder från det färgstarka landet Mexiko. Samtliga föreläsningar hålls i Flyinge församlingshus, Tunavägen 3, och startar klockan 19.15. Årskort kostar 150 kronor och enstaka föreläsningar 30 kronor. Barn och skolungdomar fri entré.

Publicerad 09 September 2017 05:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag