Domare tvingades avbryta match – kallades för rasist

Division 7-matchen spårade ur efter fem röda kort

FOTBOLL. Division 7-matchen mellan FC New Life och Norra Rörums GIF fick ett abrupt slut. Den fick avbrytas efter att New Life dragit på sig fem röda kort.

Med tio minuter kvar på tilläggstid spårade allt ut på Österås IP under lördagseftermiddagen. Efter att en spelare i FC New Life visats det röda kortet tvingades domaren Michael Engleson visa ut ytterligare fyra spelare och ge New Lifes spelande tränare Mazharr Ali Khan en varning.

– Det var en lugn match som flöt på ganska bra. Det första röda kortet under matchen är för två händer i bröstet på en motspelare och New Life-spelaren accepterar det, så det är inga problem, säger Kristianstadsdomaren Michael Engleson till Norra Skåne.

Händelsen som fick tumultet att rasa var när en Norra Rörumspelare täckte New Lifes målvakt Mazharr Ali Khan. Spelaren blev tillsagd att lämna situationen och när han var på väg därifrån sköt målvakten bollen i ryggen på anfallaren. Då var gästernas Housseine Bensaid snabbt framme och gjorde sitt andra mål i matchen. Något som inte alls gick bra hem hos hemmalaget.

– En spelare säger att jag är rasist. En annan klappar mig och säger att jag är kass. De får röda kort. Sedan kallar de till sig andra spelare och jag upplever att man försöker få matchen avbruten, berättar Michael Engleson för Norra Skåne.

Eftersom det blev det totalt fem utvisningar kände sig domaren tvingad att avbryta matchen. New Life hade endast sex spelare kvar på plan vilken inte regelverket tillåter. Norra Skåne skriver att ärendet nu ska behandlas av Skånes FF:s tävlingskommitté där beslut tas om matchen spelas om, sluta 0-2 eller om Norra Rörum ska tilldömas segern med andra siffror.

Michael Engleson har varit med om en liknande händelse men har aldrig tvingats till drastiska åtgärder som att avbryta en pågående match.

– Enda gången något liknande har hänt mig är en gång på Gothia Cup men då lyckades jag avstyra det innan det blev så många röda att jag fick avbryta, säger Engleson.

FAKTA

FC New Life-Norra Rörums GIF 0-2 (avbruten)
Division 7 norra

Mål: Housseine Bensaid (19, 90)

Utvisningar FC New Life: Ahmad Taheri (78), Ali Shoukat Mohamadi, Jafar Hosseini, Alisabur Quribani, Mohammad Amin Amiri (90)

Varningar FC New Life: Mustafa Azad (80), Asadula Sultani (85), Mazharr Ali Khan (90)

Varningar Norra Rörum: Ted Seger (78), David Magnusson (81)

Källa: svenskfotboll.se

Publicerad 05 September 2017 13:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag