Lokal entreprenör köper Stenssonfastigheten

En byggrätt om 35 lägenheter ingår i köpet

ESLÖV. Nyligen blev det klart att Eslövs bostads AB (Ebo) säljer fastigheten Köpmannen 11, som bland annat rymmer Hotell Stensson. Köpare är företagaren Henric Blomsterberg som sedan tidigare äger flera fastigheter i kommunen.

– När Ebo köpte fastigheten var det för att bygga om denna till bostäder. Genom köpet säkerställde vi den fortsatta driften av hotellet ytterligare tre år och under tiden har vi kunnat projektera för en riktigt bra lösning för fastigheten, säger Kristina Forslund, Ebo:s vd i ett pressmeddelande.

– Mitt hjärta har alltid klappat för Eslöv och särskilt för Stensson. Det var där jag köpte fika till farfar på Konditoriet City, veckohandlade på TT Hallen med min mamma och där jag tog mina första stapplande danssteg. Stensson betyder mycket för mig och jag är stolt och glad att jag får chansen att delta i utvecklingen av kvarteret, säger Henric Blomsterberg.

Delar av hotellet har byggts om till bostäder och fasaden har också renoverats. Nu blir det upp till den nya ägaren att utveckla fastigheten till det nav i centrum som pekats ut i centrumplanen. Under hösten är planen att riva trappan och förbereda för att den första hyresgästen Espresso House ska flytta in det nordöstra hörnet av fastigheten.

En avsiktsförklaring om försäljningen har skrivits, men innan köpet kan gå igenom ska det upp i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Tillträde beräknas bli tidigast januari 2018. Prislappen är cirka 33 miljoner kronor.

I köpet ingår även fastigheten Färgaren 19, där Systembolaget huserar idag. Till denna fastighet finns även en befintlig byggrätt på cirka 2000 kvadratmeter där en detaljplaneändring för cirka 35 lägenheter är på gång.

Den nya ägaren är Henric Blomsterberg som driver familjeföretaget Blomsterbergs Möbler. Foto: Pressbild

Den nya ägaren är Henric Blomsterberg som driver familjeföretaget Blomsterbergs Möbler. Foto: Pressbild

Publicerad 11 August 2017 15:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag