Här kan du ta dig en svängom runt majstången

MELLANSKÅNE. Lövad stång, blomsterkrans och inte minst sill och potatis. Den 23 juni är det midsommar och detta firas traditionsenligt på flera håll.

ESLÖV
Flyinge: Samling vid Gröningen klockan 13 för att klä stången. Alla barn som hjälper till bjuds på glass. Klockan 14 drar dansen igång till tonerna av dragspel och sång framfört av Birgitta Ekman. Ponnyridning, chokladhjul. Flyinge Utveckling och föräldrar i byn arrangerar.
Eslöv: Vid Trollsjön. Klockan 13–15 är alla välkomna att klä midsommarstången i Rotundan. Klockan 15–17 blir det spelning med nyckelharpa och flöjtorkestern Harpolirarna och folkdans med Ringsjögillet, lekar med mera. Konferencier: Håkan Larsson.
Marieholm: Sundelius park. Klockan 12.30 kläs midsommarstången och klockan 14 reses stången och firandet börjar. Arrangör är byaföreningen.
Stockamöllan: Samling vid Udden, Stenbocksliden 7, klockan 9.30 för att klä midsommarstången. Med spelmän i täten blir det klockan 11 tåg mot ängen för att resa stången. Dans och lekar klockan 16. Arrangör är Möllerikeföreningen.
HÖRBY
Killhult: Svensköps församlingshem. Samling klockan 13.30 för att klä stången med blommor och blad. Därefter blir det dans och byföreningen bjuder på fika.
Ringsjöstrand: Samling klockan 15 för att plocka blommor och klä stången, dansa och leka. Därefter serveras en midsommarbuffé.
Önneköp: Traditionellt firande vid idrottsplatsen med dans kring stången med start klockan 13. Byaföreningen anordnar.
Östraby: Bygdeföreningen anordnar midsommarfirande vid Gästis från klockan 12.30. Dans och lekar kring majstången till tonerna av dragspel. Klockan 14.15 uppträder Frosta folkdanslag. Glass och saft till barnen.
HÖÖR
Höör: Vid Berggrenska gården, klockan 13–15. Dans och musik med Sylvia och Mats. Lekar, levande musik och servering. Arrangör är Lions Club i Höör, i samarbete med Höörs föreningsallians och Höörs kommun.
Tjörnarp: På Röda torg. Klockan 9 kläs midsommarstången, kom gärna med blommor och hjälp till. Klockan 14–17 blir det musik och dans kring stången, lekar, lotterier och kaffeservering. Arrangör: Tjörnarps sockengille
Ringsjö Krog och Wärdshus: Midsommarstången rese klockan 12 till tonerna av spelmännens gånglåtar. Därefter blir det dans runt stången. Spelmännen Åse Alexandersson och Mats Jonsson står för musiken. Servering av midsommarbuffé.

Publicerad 14 June 2017 14:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag