Nu går flyttlasset för polisen i Eslöv

Onsdagen den 14 juni öppnar stationen på den nya adressen

ESLÖV. Måndagen den 12 juni går flyttlasset för polisen i Eslöv. Under två dagar hålls stationen stängd för att öppna igen på nya adressen Ellingevägen 14. Till att börja med i provisoriska lokaler.
– De nya lokalerna behöver verksamhetsanpassas och de kommer att vara klara tidig vår 2018. Tills dess kommer vi att hålla till i tillfälliga lokaler på området, berättar Anna-Karin Boije, lokalpolisområdeschef i Eslöv.
Bland annat ska receptionsdelen byggas om. Det innebär att det kommer att finnas tre luckor istället för dagens två. Två av dessa kan användas vid utfärdande av pass.
– Tidigare var vi tvungna att stänga receptionen när någon bokat en passtid. I de nya lokalerna kan receptionen hålla öppet även för övriga ärenden, säger Anna-Karin Boije.

Det gäller dock först när man är på plats i de nya lokalerna. Fram tills nästa vår kommer polisen i Eslöv inte att kunna utfärda några pass eller id-kort.
– Passmaskinerna tar för mycket plats och det är väldigt kostsamt att installera dem. Däremot går det bra att hämta ut pass som beställts på en annan station. På hemsidan polisen.se/pass kan man se var man kan beställa pass.
I övrigt lovar Anna-Karin Boije att verksamheten ska flyta på som vanligt tills de ordinarie lokalerna är klara.
– Receptionen kommer att vara öppen, bemanningen vara densamma och utredningsverksamheten och förhör kommer att hållas precis som vanligt.

Flytten innebär även att en särskild förhörskorridor byggs med separata förhörsrum. Det kommer även att byggas ett videoförhörsrum som kan användas vid till exempel relationsbrott eller brott mot barn. Tidigare har berörda fått åka till Kristianstad eller Lund.
Ett så kallat ”evidenzerrum” ska också byggas där man kan ta bevisprov för alkohol vid misstänkt rattonykterhet. Detta har inte funnits tidigare utan man har fått åka till Hörby, Kristianstad eller Lund vid misstänkt rattfylla. Flytten innebär även att samtliga polisbilar får garageplats.
– Det finns flera fördelar med de nya lokalerna, inte minst när det gäller utryckningsvägarna. Vi har haft som önskemål att de inte skulle ligga nära skola/förskola eller i ett bostadsområde. Det blir säkrare för alla, säger Anna-Karin Boije.

Polisstationen i Eslöv har ett sextiotal anställda, både poliser och civilanställda. Förra sommaren blev det klart att hyreskontraktet löpte ut den sista juni i år och sedan dess har man tittat på ett antal olika lokaler. I vintras blev det klart att polisen flyttar in i Orkla Foods gamla huvudkontor.
Från och med den 14 juni nås polisen via samma telefonnummer och på samma besökstider som tidigare. Under de två flyttdagarna, den 12 och 13 juni, kan anmälan göras antingen via hemsidan polisen.se eller på telefonnummer 114 14. Det går också bra att besöka en annan polisstation.

Orklas före detta huvudkontor på Ellingevägen 14 ska bli Eslövspolisens nya hem.

Orklas före detta huvudkontor på Ellingevägen 14 ska bli Eslövspolisens nya hem.

Publicerad 08 June 2017 14:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag