Drömmen:

Carl, 13, får spela med proffsen

"Ser verkligen fram emot att träffa proffsen"

Av
Gustav Persson

GOLF. Delar av golfens världselit är på plats i Skåne för Nordea Masters. Mängder av åskådare kommer strömma till Barsebäck för att få se stjärnorna. Carl Hurtig, 13, kommer komma närmare än så – han ska nämligen få spela med ett av proffsen.
I lördags anordnade Kävlinge kommun en golftävling för kommunens ungdomar. I potten fanns i plats i onsdagens Nordea Masters ProAm-tävling – där man alltså spelar tillsammans med proffsen.
Vinnare av tävlingen blev Barsebäcks Carl Hurtig.
– Det är klart att jag gärna ville vinna. Det var ett väldigt fint pris så jag var väldigt motiverad. Jag tycker att jag spelade bra golf och det var väldigt kul att vinna, berättar Carl.
Istället för en vanlig skoldag väntar nu en fullspäckad onsdag på banan. Strax före lunch är det samling för Carl, de andra amatörerna och proffsen för mat och uppvärmning. Vid halv två går alla grupper, som består av tre amatörer och ett proffs, ut på banan och efter tävlingen väntar mingel.
– Det blir väldigt kul att få äta med proffsen och sen stå på rangen och träna med dem. Då kommer man kunna prata med dem. Det ska bli spännande. Jag ser verkligen fram emot att träffa proffsen.
Vem Carl kommer att spela med vet han inte än. Och även om han är nöjd med vem det än blir så finns det en favorit.
– Det är Henrik Stenson. Det hade varit väldigt stort att få spela med honom. Jag vann hans förra tävling här på Barsebäck och då fick jag hans tröja med autograf på. Den ska jag ha på mig.
Hur tror du det kommer kännas när du slår ut?
– Jag tror att man kommer känna att det är lite mer spännande än vanligt. Sen blir det nog lite nervöst på första tee. Men det lägger sig nog efter några hål. Det brukar det alltid göra.
Kommer du kunna njuta av rundan?
– Jag tror att jag både kommer ha lite tävlingsinstinkt, att man verkligen vill spela bra. Men jag ska även försöka njuta av att få gå där med ett proffs.
Tror du att du kan lära dig något av dagen?
– Absolut, jag ska kolla lite extra på rangen och fråga om lite tips. Jag skulle vilja veta hur de förbereder sig inför en stor tävling och hur man ska tänka och så.
Generöst nog passar Carl även på att dela med sig lite av den häftiga dagen. Farfar Bo Hultig kommer nämligen få äran att gå med som caddy.
– Han är väldigt golfintresserad och kommer nog tycka det är lika stort som jag gör.

Publicerad 30 May 2017 09:19

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag