Superskrällen:

H65 Höör svenska mästare

"Aldrig gjort något liknande"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. H65 Höör är svenska mästare. Laget stod för en jätteskräll i finalen mot Sävehof.
H65 Höör gjorde det ingen trodde var möjligt och besegrade giganterna Sävehof som vunnit åtta raka SM-guld.
Laget fick en drömstart på matchen och satte ordentlig press på giganterna Sävehof. I halvtid hade H65 jobbat sig fram till en femmålsledning och helt plötsligt hade man göteborgarna i brygga.
Och när de allra flesta förväntade sig en anstormning från Sävehof i början av den andra halvleken var det istället Höör som fortsatte att dominera.
Även om det de sista tio minuterna blev spännande kunde H65 hålla emot och vann tillslut matchen med 27-25 slutade är svenska mästare 2017.
– Vi har tagit ett SM-guld mot ett lag som tagit ett SM-guld åtta gånger. Vi har aldrig gjort något liknande och vi har aldrig spelare här. Vi visar att man inte behöver ha spelat på en stor arena tidigare. Det räcker att kriga som vi gör, säger hjälten Jessica Ryde till SVT.
Det var många rörda spelare efter matchen. Cassandra Tollbring med tårar i ögonen försökte förklara hur man lyckades ta guldet.
– Det var ett jäkligt bra avslut. Vi har kämpat och sprungit hela tiden. Vi har stått och tjurat efter alla torskar och nu vinner vi till slut. Det har lönat sig, säger Cassandra Tollbring.

Publicerad 27 May 2017 14:23

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag