Dansband är Mats Larssons främsta gebit, men han har även skrivit fyra listettor “J-pop” i Japan. Foto: Privat

Dansband är Mats Larssons främsta gebit, men han har även skrivit fyra listettor “J-pop” i Japan. Foto: Privat

Låtskrivare från Höör tävlar i norska melodifestivalen

Mats Larsson har skrivit popcountrylåten "Run run away"

HÖÖR. När musikern Mats Larsson drabbades av tinnitus sadlade han om till låtskrivare. En karriär som blivit framgångsrik. Den 11 mars har han ett bidrag med i den norska melodifestivalen – med förhoppningen om att gå hela vägen till Eurovision.
– Jag har varit med en gång tidigare, 2007, då kom vi femma. Så den här gången hoppas jag att vi vinner, säger Mats Larsson.
Han har tillsammans med Peter Danielsson och Åsa Karlström skrivit låten ”Run run away” som framförs av Rune Rudberg Band. En artist som sålt 200 000 skivor och deltagit i melodifestivalen fem gånger tidigare.
– Det är en popcountrylåt. Lite moderna country, inte så mycket Hank Williams utan mer pop- och rockigt.

Låten skrevs för flera år sedan och var då tänkt för den svenska melodifestivalen.
– Man får ofta testa låten flera gånger i de här sammanhangen. Det måste framför allt passa med artisten, och det gör det verkligen den här gången.
Till vardags skriver Mats Larsson mycket låtar till svenska, norska, danska och finska dansband. Han har bland annat vunnit Guldklaven för bästa dansbandslåt två gånger. Han skriver även poplåtar till japanska artister, så kallad J-pop, och har haft fyra listettor i Japan.
– Det är en blandning mellan 70/80/90-tals musik med mycket energi. Japanerna gillar det skandinaviska tonspråket. Det är väldigt roligt att skriva J-pop-låtar.
Inför finalen på Oslo spektrum är han ödmjuk.
– Det ska mycket till för att vinna, så jag försöker att inte skruva upp förväntningarna. Men det hade varit fräckt!

Publicerad 13 February 2017 16:00