Höörs klätterklubb vill bygga egen klättervägg

HÖÖR. För ett år sedan startades Höörs klätterklubb, men eftersom närmaste klättervägg finns i Lund eller Kristianstad har verksamheten gått på sparlåga. Det ska det bli ändring på – föreningen vill själva försöka få till stånd en klättervägg i Höör.
– Idag finns det bara en liten vägg vid scoutgården som inte har använts på länge. Jag har själv klättrat mycket när jag var yngre, och nu vill jag gärna att mina barn, som är 6 och 8 år, ska få chansen att testa, säger Johanna Stjerndahl, ordförande i klubben.
– När vi startade en Facebook-grupp för ett år sedan blev det nästan 50 medlemmar på bara tre dagar, så jag tror det finns ett intresse.
Tisdagen den 14 februari klockan 18.30 håller klubben årsmöte på Emiliaskolan, och förhoppningen är att fler ska vilja engagera sig.
– Alla som är intresserade är välkomna, om man själv vill klättra eller om man har barn som vill prova.
Planen är att dela lokal med parkourföreningen. Det finns redan tankar på lämpliga lokaler där det kan byggas en klättervägg och det finns även skisser på hur en vägg skulle kunna se ut, men än är inget klart.
– Jag har varit i kontakt med kommunen och de är positiva till förslaget.
– Nästa steg för oss är att söka sponsorer så att vi kan få in pengar till själva väggen. Sen om det ska ske tillsammans med andra eller om vi ska göra det i egen regi får vi ta upp i klubben. Förhoppningen är att kommunen kan bidra med lokalen.

Publicerad 10 February 2017 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag