Linda Lindén är nordisk mästare i taekwondo

HÖÖR. Förra helgen avgjordes Nordiska mästerskapen i taekwondo i Trelleborg. Linda Lindén, 12 år, från Toigye Taekwondo Club i Höör knep guldet i sin klass kadett-47 kilo.
– Först var det lite svårt att förstå att jag var bäst i Norden, men när jag insåg det var jag bara väldigt lycklig. Det var en underbar känsla, säger Linda Lindén.
Linda, som är rankad etta i sin viktklass i Sverige, gick tre matcher under NM. Den första mot Norge vann hon med 4-0. Den andra var mot Danmark där Linda tog hem segern med 14-6.
– Det var den tuffaste matchen, jag hade problem med att få in poäng på västen.
Finalen gick mot en annan svenska och där blev det vinst med 8-4.
Linda Lindén ?har tränat taekwondo sedan hon var åtta år gammal.
– Min bror Linus tränade taekwondo och jag ville gärna testa. Det är väldigt kul, både att röra på sig och att träffa kompisarna i klubben.
Målet är inställt på en plats i landslaget och nästa stora tävling är kadett-EM i sommar.
Linda har tidigare tagit guld i bland annat Svenska cupen. Hon har även tävlat utomlands, i Serbien, Tyskland och Polen. Hon tränar fyra dagar i veckan, två dagar i Höör och två dagar med klubbens Malmöavdelning.
Vad är det som har gjort att du lyckats så bra?
– Jag har en väldigt bra tränare, Mario Glasnovic. Och så har jag mycket stöd från familjen, både av min bror och av mina föräldrar som ställer upp och skjutsar. Det har gjort att jag vill satsa.

Publicerad 06 February 2017 16:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag