Eslövskock på sjundeplats i kock-VM i Lyon

Hampus Risberg: "Vi gjorde verkligen allt vi kunde"

ESLÖV. När den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or gick av stapeln i Lyon nyligen fanns Hampus Risberg från Eslöv på plats som commis/assistent åt Lundakocken Alexander Sjögren. Tillsammans lagade de sig till en sjundeplats i tävlingen.

Är du nöjd med placeringen?
– Det känns okej, det var enormt tuff konkurrens och vi gjorde verkligen allt vi kunde. Det är en enorm resa vi har gjort jag och Alexander och resten av det svenska teamet. Jag känner verkligen att jag har utvecklats som yrkesman.
Hur var det att vara på plats i Lyon?
– Den var enormt häftigt att stå där framme på scenen i den franska gastronomins hemstad med 2 000 personer på läktarna som stod och skrek och gormade. Det var ett riktigt adrenalinpåslag!
Vad ska du göra nu då?
– Jag håller på att söka jobb och vill jobba på en restaurang i Skåne eller Köpenhamn. Fördelen med att ha deltagit i Bocuse d'Or är att man gör sig ett namn i kockvärlden, det öppnar upp helt nya möjligheter.
– Vi har jobbat så mycket inför den här tävlingen, så det känns lite konstigt att inte veta vad jag ska göra om dagarna. Men samtidigt är det skönt att det är över.
Vad har du för framtida mål?
– På kort sikt att hitta ett bra jobb. På lång sikt vill jag gärna tävla själv, antingen i Bocuse d'Or eller i någon annan stor tävling.
Fotnot: Totalt deltog 24 nationer. Guldet gick till Mathew Peters från USA, silvret till Norge och bronset till Island.

Publicerad 31 January 2017 10:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag